Karlovy Vary: Agresivní nevděčný bezdomovec

Zajímavé rozuzlení měla páteční noční kontrola městské části Rybáře. Strážníci zastavili u Armády spásy, kde si všimli zasahujících záchranářů, aby se zeptali, zda nepotřebují pomoc. V tu chvíli je oslovila obsluha AS, která sdělila, že jeden z klientů prodělal epileptický záchvat.

dezinfekce

Dalo by se očekávat, že zde vše končí. Naopak, vše teprve začalo, neboť šestapadesátiletý bezdomovec příslušností do Albeřic odmítal ošetření a záchranáře vulgárně urážel. Vzhledem k chování a příznakům, byl dotyčný vyzván pracovníkem armády spásy, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ten je totiž v nízkoprahovém zařízení zakázaný. Stejně jako záchranáři i tentokrát muž nešetřil vulgarismy a lidem, kteří mu opakovaně poskytují servis, vyjadřoval nevybíravě svůj vděk.

Strážníci byli následně požádáni o vykázání bezdomovce, který na opakované výzvy nereagoval a pokračoval ve spršce dalších nadávek. Při použití donucovacích prostředků k překonání pasivního odporu napadl jednoho ze strážníků. Pro podezření ze spáchání trestného činu násilí na úřední osobě byl útočník následně předán v poutech přivolaným policistům.

Mnoho bezdomovců si nepochybně pomoc společnosti zaslouží, bohužel existuje ale skupina těchto lidí, která si pomoci neváží, o čemž se všichni téměř denně přesvědčujeme.


zdroj: MP Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy