Karlovy Vary: Agresivní bezdomovec

V komunitě karlovarských bezdomovců se bohužel vyskytuje několik jedinců, kteří se železnou pravidelností svým jednáním komplikují život nejen strážníkům, ale i zdravotníkům. Veřejné a charitativní instituce lidem bez domova poskytují možnosti pro návrat do života mimo ulici.

dezinfekce

Bohužel jde-li o bezdomovce závislé na alkoholu či drogách, stát žádné systémové řešení nenabízí, což plně dopadá na samosprávy, které se s tímhle problémem potýkají mnoho let. Již jarní krizová opatření ukázala, že tito lidé nerespektují vůbec nic, jen zatěžují již tak přetížený zdravotnický a bezpečnostní systém.

Poslední případ se odehrál minulý čtvrtek v 17:00 hodin před Tržnicí, kde dvě známé firmy nesčetněkrát řešené strážníky opět předvedly, co dokáží. Oznámení občanů se týkalo opilců, kteří se povalují na veřejném prostranství, jsou opilí, obtěžují kolemjdoucí a plivají na ně. Vzhledem ke zranění čtyřiatřicetiletého z Krásného údolí, které si způsobil v opilosti, na místě kromě strážníků zasahovali i zdravotníci. Těm se dotyčný odměnil agresí a urážkami, takže do nemocnice byl dopraven za asistence městské policie, která jej posléze přepravila do Sokolova na protialkoholní stanici, což se pochopitelně bez problémů a urážek také neobešlo.

Situaci zasahujícím strážníkům neulehčil ani čtyřiatřicetiletý sokolovský bezdomovec, který aktivně bránil v poskytnutí zdravotní pomoci jeho parťákovi, až nakonec skončil v poutech. U osoby, která nedávno na strážníky fyzicky zaútočila to už snad ani nepřekvapí. Přestože se oba muži budou ze svého jednání zpovídat u správního orgánu, do kontaktu se strážníky přijdou zase velmi brzo a ti napíší další díl nekonečného seriálu.


Zdroj: Městská policie Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 12.11.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy