Karlovarský kraj: Výtěžek krajské sbírky využije hendikepovaný sportovec k nákupu nového handbiku

Na podzim loňského roku vyhlásil Karlovarský kraj sbírku na podporu hendikepovaného sportovce Pavla Kováře. Ten se navzdory svému zranění, které mu zcela změnilo život, nevzdává a věnuje se jízdě na handbiku. Pro setrvání ve světových soutěžích si ale potřebuje zakoupit nový závodní model speciálně upraveného kola. Výtěžek ze sbírky osobně převzal na krajském úřadě.

dezinfekce

„Pavla jsme finančně podpořili i v minulosti, kdy jsme mu poskytli finanční prostředky na úhradu poplatků spojených se závodní sezónou. Nyní ale bylo potřeba sehnat více peněz, a tak jsme vyhlásili krajskou sbírku. Vybralo se necelých sto tisíc korun, což je zhruba čtvrtina potřebného obnosu na nákup nového handiku. Pavel je velmi pokorný a zároveň houževnatý sportovec, proto mu moc fandím a držím palce do všech dalších bojů, které jej čekají nejen v té závodní dráze,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.                     

Pavel Kovář převzal z rukou hejtmana symbolický šek v hodnotě téměř 98 tisíc korun. Pavlův  nový životní příběh se začal psát v roce 2009, kdy po nešťastném skoku do vody ochrnul na celé tělo od krku níže. Pomocí rehabilitací a cvičení se mu podařilo částečně rozpohybovat ruce, ramena a vrchní část zad. Věnuje se jízdě na handbiku, což je speciálně upravené kolo na ruční pohon. Pavlovo stávající kolo však již neodpovídá směrnicím, proto si potřebuje zakoupit nové. Právě k tomuto účelu byla vypsána sbírka Karlovarského kraje.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy