Karlovarský kraj: Vyhodnocení soutěže s dopravní tématikou

Tým silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policejním prezidiem a s jednotlivými krajskými ředitelstvími Policie České republiky vyhlásili na začátku října 2019 dětskou literární a výtvarnou soutěž na téma „Zpomal, prosím.“ Toto téma bylo vybráno z důvodu, že v dnešní době je mnohem hustší provoz na silnicích než za dob našich dědečků a babiček.

dezinfekce

Dříve aut nebylo mnoho a považovalo se spíše za luxus, přičemž se s ním jezdilo pouze výjimečně. V dnešní uspěchané době je auto nepostradatelnou součástí rodiny. Jezdíme s ním do práce, na nákupy, pro děti do školy a na kroužky. Vzhledem k tomu, že někteří z nás často nestíhají, snaží si ušetřit rychlou jízdou svůj drahocenný čas. Až třetinu dopravních nehod způsobí nepřiměřená rychlost. Cílem této soutěže bylo pomocí výtvarných a literárních prostředků zpomalit řidiče na silnicích.

Osloveny byly základní a mateřské školy v celém Karlovarském kraji, jejichž žáci měli na realizaci svých výtvorů čas od 14. 10. do 24. 11. 2019. Mohli vytvořit např. kresbu, malbu, foto příběh, vyprávění, popis, báseň aj. na dané téma. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Do první kategorie spadali žáci mateřských škol, do druhé kategorie žáci 1. stupně základních škol, do třetí kategorie žáci II. stupně základních škol a čtvrtá kategorie byla určená pro literární soutěž žáků základních škol.

Do výše uvedeného data musely být všechny práce odeslány na Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje. Následně nato byly určenou komisí posouzeny všechny došlé literární a výtvarné práce a v každé kategorii vybráni první tři výherci. Mezi ně patřili v I. kategorii žáčci mateřských škol v Bukovanech a v Toužimi. V ostatních kategoriích žáci ze základních škol v Perninku, Kyselce a Toužimi. Jejich výherní práce byly odeslány do celostátního kola, které proběhne v průběhu ledna 2020.

"Všem výhercům blahopřejeme a těm co nevyhráli, přejeme hodně štěstí v další soutěži," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.

por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy