Karlovarský kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc postiženému děvčátku

Natálka Hajduová trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Děvčátku pomáhají léčebné pobyty v lázních Klimkovice, které jsou ovšem velmi nákladné a rodina si je nemůže vzhledem ke špatné finanční situaci dovolit. Vedení Karlovarského kraje se proto rozhodlo, že Natálce pomůže a vyhlásí pro ni veřejnou sbírku.

dezinfekce

Rodiče Natálky jsou velmi stateční a snaží se s onemocněním, které se nejčastěji vyskytuje u předčasně narozených dětí, bojovat ze všech sil. Veškerý svůj volný čas a peníze vyměnili za naději, že jejich holčička bude žít plnohodnotný život.

„Díky neustálé péči a každodennímu cvičení se Natálku podařilo rozpohybovat natolik, že se po několika letech dokáže pomocí speciálních berliček postavit na vlastní nohy. K tomu všemu však nestačí jen nekonečná péče a úsilí rodičů, ale velmi potřebné jsou i lázně. Aby léčení v lázních vedlo k co nejlepším výsledkům, musí jej podstoupit alespoň dvakrát ročně. Děkuji všem, kteří se rozhodnou přispět v této sbírce, abychom společně Natálce mohli zajistit potřebnou léčbu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Finanční prostředky můžete vložit do zapečetěných sběracích pokladniček umístěných v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Pokladničky najdou zájemci také na všech akcích pořádaných Karlovarským krajem. Přispět lze i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-8415450237/0100.

O výtěžku sbírky a jeho předání rodičům Natálky vás budeme informovat.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy