Karlovarský kraj: Program Medikem na gymplu byl o víkendu oficiálně zahájen

Na úvodním workshopu, který se uskutečnil na Gymnáziu Sokolov v sobotu 23. září, usedlo do lavic na 15 studentů z Karlovarského kraje se zájmem o studium medicíny. V rámci programu je následující tři roky čekají víkendové vzdělávací workshopy, které prohloubí a rozšíří učivo školních vzdělávacích plánů.

dezinfekce

Přichystány jsou také exkurze či odborné přednášky. Díky tomu tak budou nejenom rozvíjet svůj talent a potenciál, ale i navyšovat šanci pro zvládnutí přijímacího řízení na lékařské fakulty.

Workshopy budou rozloženy do dvou školních roků 2023/2024 a 2024/2025. V každém z nich se uskuteční 10 workshopů v prostorách Gymnázia Sokolov a 1 exkurze do nemocnice či jiného zdravotnického zařízení (např. Anatomický ústav, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje). Nad rámec plánovaných workshopů budou studentům nabídnuty příležitostné přednášky lékařů z partnerské Nemocnice Sokolov, jež do výuky vnesou zkušenosti a inspiraci z praxe. Pro zvýšení motivace bude studentům, kteří se zúčastní 90 % workshopů, uhrazen intenzivní přípravný kurz pořádaný přímo danou lékařskou fakultou. Následně po absolvování intenzivního kurzu budou mít možnost vyzkoušet si přijímačky nanečisto pro ověření úrovně získaných znalostí.

Program Medikem na gymplu je realizován v?rámci projektu Smart Akcelerátor 3 Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání ve spolupráci s Gymnáziem Sokolov a Nemocnicí Sokolov. Realizací tohoto pilotního nástroje je učiněn první krok pro zcela jedinečnou systémovou podporu, na níž navazují další připravená opatření Karlovarského kraje zaměřená na?lákání a udržení absolventů (různé formy stipendií, dotací či motivačních příspěvků). Na studium medicíny ročně z regionu odchází 20 až 25 studentů. Počet 15 studentů v programu byl stanoven na základě kapacitních možností laboratoří, ve kterých bude výuka probíhat, a dále s ohledem na potřebnost maximálního individuálního přístupu ze strany lektorů ke studentům. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy