Karlovarský kraj pořádá již pátý ročník výstav středních škol

Vybrat si tu správnou střední školu není rozhodně jednoduché. Aby si žáci udělali jasnou představu o nabídkách vzdělávacích institucí v regionu, připravil pro ně Karlovarský kraj další sérii výstav středních škol.

dezinfekce

Akce se postupně uskuteční ve všech větších městech a chybět na nich nebudou ani významní zaměstnavatelé.

Výstavy se konají ve spolupráci se středními školami a první z nich proběhne již 27. září v prostorách Integrované střední školy Cheb od 9 do 16 hodin. Další pak bude následovat 5. října na Integrované střední škole technické a ekonomické Sokolov od 9 do 17 hodin a poslední se uskuteční 12. října v budově Střední průmyslové školy Ostrov od 8:30 do 17 hodin. Na organizaci výstav poskytl Karlovarský kraj příspěvek ve výši 40 tisíc korun.

„Výstavy nabízejí jedinečnou příležitost získat na jednom místě potřebné informace ohledně nabízených oborů i budoucího uplatnění. Zváni jsou nejenom žáci, kteří budou končit povinnou školní docházku, ale samozřejmě i jejich rodiče,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.  

Vystavující školy mají kromě jiného připravenu i ochutnávku toho, s čím se u nich mohou žáci při výuce setkat. K vidění budou 3D tiskárny, roboti, chemické pokusy nebo například kosmetika a měření tlaku. Pořadatelé očekávají obdobnou účast středních škol jako v loňském roce, kdy se jich na výstavách prezentovalo celkem 24.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy