Karlovarský kraj obhájil vítězství v jedné z kategorií ankety Kraj mého srdce za rok 2020

Již jsou známé výsledky IX. ročníku ankety Kraj mého srdce za rok 2020. Jejím pořadatelem je redakce KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou ABF, a. s. a pod záštitou Asociace krajů České republiky. Cílem ankety je zjistit a meziročně porovnat vývoj oblíbenosti krajů z pohledu návštěvníků a jejich volnočasových aktivit.

dezinfekce

Anketa probíhala v osmi kategoriích, a to v době od 31. října 2020 do 28. února  2021. Celkem se ankety zúčastnilo 3 537 osob, bylo zaevidováno 73 799 hlasů ve všech kategoriích a uděleno 149 611 bodů všem krajům.

V tomto ročníku hlasování byl zachován systém spočívající v bodovém odstupňování prvních tří míst v každé kategorii (1. místo 3 body, 2. místo 2 body a 3. místo 1 bod).  Absolutním vítězem IX. ročníku ankety Kraj mého srdce 2020 se stal opět kraj Jihomoravský následován Jihočeským a Moravskoslezským krajem. Zejména v některých kategoriích byl souboj jednotlivých krajů velmi těsný. Další absolutní pořadí krajů bylo: Liberecký, Kraj Vysočina, Pardubický, Karlovarský, Zlínský, hlavní město Praha, Královéhradecký, Olomoucký, Středočeský, Plzeňský a Ústecký. 

V počtu získaných pozic na prvních třech místech nejlépe uspěl v těsném souboji Jihočeský kraj před Jihomoravským krajem a Krajem Vysočina. Prvenství v kategorii KAM na památky obhájilo hlavní město Praha a v kategorii KAM do lázní a wellness Karlovarský kraj. Nejtěsnější souboj byl sveden v kategoriích KAM za zážitkem/adrenalinem, KAM na koně a koňské stezky a KAM na výlety s dětmi.

Kompletní výsledky ankety viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy