Karlovarský kraj bude mít pro zdravotníky respirátory FFP3

Karlovarský kraj bude mít pro zdravotníky z nemocnice v Karlových Varech, v Chebu a pro záchranáře, kteří v první linii zajišťují péči o pacienty s podezřením na nákazu koronavirem, nedostatkové respirátory FFP3. Hejtman Petr Kubis se na jejich dodávkách dohodl se společností Refil působící v Sedleci u Karlových Varů.

dezinfekce

Nedostatek respirátorů typu FFP3 je evergreenem koronavirového období v celé ČR. Firmy, které zajišťují jejich výrobu, musí v době nouzového stavu produkci odvádět státu. Hejtman Petr Kubis proto po dohodě s vedením společnosti Refil oslovil ministerstvo zdravotnictví s požadavkem, zda by kromě určené výroby pro stát mohl dodávat i Karlovarskému kraji pro Karlovarskou krajskou nemocnici.

„Podařilo se nám domluvit s ministerstvem zdravotnictví, že společnost Refil odevzdá státu požadovaný objem výroby respirátorů FFP3 a přebytek výroby odkoupí Karlovarský kraj. Velmi si přístupu firmy vážím, protože zareagovala na situaci v regionu, ve kterém je doma, a i za cenu navýšení výroby si vzala za úkol pomoci ochránit naše zdravotníky,“ vysvětlil hejtman Petr Kubis. 

Společnost Refil už dodala v tomto týdnu tisícovku respirátorů FFP3.

„Distribuovali jsme je do karlovarské i chebské nemocnice, další dodávky by měly následovat v každém týdnu v objemu do 2 tisíc respirátorů,“ upřesnil krajský radní Jan Bureš.

Refil je česká firma zaměřená na výrobu respirátorů, tedy filtračních polomasek proti částicím. Na českém trhu působí od roku 1993 a postupně si buduje pevné místo i v řadě evropských zemí. Při vývoji produktů klade důraz především na kvalitu a komfort nošení, které jsou nejdůležitějšími kritérii při ochraně zdraví uživatele.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy