2002 – Cheb: Házenkářky si podaly Kunovice (TV Západ)

V dalším zápase nadstavbové části ženské extraligy hostily chebské házenkářky družstvo Kunovic, na které před tímto duelem v tabulce ztrácely 4 body. Pouze v případě vítězství si tak mohly zachovat naději na konečné páté místo, znamenající lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje.

dezinfekce

V úvodu utkání se obě družstva spíše navzájem oťukávala, takže až do 10. minuty svítil na tabuli vyrovnaný stav. Poté ale začaly chebské házenkářky, které nastoupily bez zraněných Kovačíkové s Wünschovou, získávat herní převahu. 

Tři minuty před koncem první půle se dokonce po gólu Bartuskové dostaly do pětibrankového vedení, které ale soupeřky stačily ještě zkorigovat, a tak se do kabin odcházelo za stavu 13:10. 

V úvodu druhého poločasu se hráčkám Kunovic podařilo v jednu chvíli snížit na rozdíl jediné branky. To však bylo z jejich strany vše. Zhruba od sedmé minuty chebské házenkářky totiž hru zcela ovládly. Kunovice o chvíli později navíc hrály téměř dvě minuty ve dvojnásobném oslabení, takže vedení domácích brzy narostlo na šestibrankový rozdíl. 

Zlom ve vývoji zápasu nepřinesl ani time-out hostujícího trenéra. Hráčky Kunovic si jeho pokyny k srdci asi příliš nevzaly, protože mezi 20. a 23. minutou přišla čtyřbranková šňůra domácích, která znamenala již desetibrankové vedení. 

Za tohoto jasného stavu nechal chebský trenér Moulis zahrát všechny hráčky z lavičky, takže Kunovicím se v závěrečné šestiminutovce podařilo díky pěti vstřeleným brankám skóre zkorigovat na závěrečných 26:21. Nejvyšší házenkářskou soutěž nyní čeká třítýdenní reprezentační pauza, takže další extraligový duel chebští fanoušci uvidí až v sobotu 16. března, kdy od 17 hodin hostí Casino momentálního leadera tabulky, Novestu Zlín. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy