Karlovarskou krajskou nemocnici povede nové představenstvo

Rada Karlovarského kraje vykonávající působnost valné hromady společnosti Karlovarská krajská nemocnice a.s. (KKN), zvolila ve čtvrtek 28. ledna 2021 nové členy představenstva KKN, kteří by se svých funkcí měli ujmout od 1. 2. 2021. Ještě předtím byla schválena rezignace původních členů představenstva s ukončením smluv k 31. 1. 2021.

dezinfekce

Do výběrového řízení na nové členy představenstva se přihlásilo 7 uchazečů.

„Na základě rozhodnutí komise byli vybráni dva vítězní uchazeči Ing. Martin Čvančara a Mgr. Jozef Machek. Následně nám ale Mgr. Jozef Machek oznámil, že mu jeho neukončené pracovní závazky neumožňují být členem představenstva KKN. Z toho důvodu jsme nakonec schválili namísto něj Ing. Jana Špilara, který ve výběrovém řízení skončil jako třetí. Věřím, že se noví členové představenstva i vzhledem ke svým zkušenostem rychle obeznámí s aktuální situací KKN a jejich působení v čele nemocnic bude ku prospěchu ekonomické kondici společnosti i úrovni zdravotní péče,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Podle uvolněného zastupitele Josefa Märze by v budoucnu měla vzniknout užší pracovní skupina primářů, která by v rámci KKN byla odbornou podporou a intenzivně by spolupracovala s vedením KKN.

Ing. Martin Čvančara, MBA bude zastávat funkci provozně technického ředitele a člena představenstva. Je to biochemický inženýr, který dosud pracuje v KKN a s provozem společnosti je dobře obeznámen.

Ing. Jan Špilar obsadí pozici ekonomického ředitele a člena představenstva, dříve pracoval v bankovním sektoru a jako finanční ředitel také v agentuře CzechTourism.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy