Karlovarsko: Vnikl do domu. Odcizil vše, co mu přišlo pod ruku

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže z Nejdku, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný tak pokračuje v trestné činnosti, jelikož krádeží se měl dopustit už v první polovině ledna.

dezinfekce

Tentokrát měl v sobotu dne 25. ledna letošního roku vniknout ve večerních hodinách do zrovna prázdného rodinného domu na Karlovarsku. Ten měl procházet a hledat, co by z domu mohl odcizit. Nakonec měl vzít kabelku, mobilní telefon, šperky, kosmetiku a finanční hotovost. Kromě toho měl také odcizit klíč od vozidla, které bylo zaparkované před domem. To si měl následně otevřít, prohledat, ovšem nic z něho neodcizit. Poté měl rodinný dům se všemi odcizenými věcmi opustit. Majiteli měl tímto svým jednáním způsobit škodu téměř 150 tisíc korun.

Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat a o dva dny později muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jednatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.01.2020 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy