Karlovarsko: Týral svou těhotnou přítelkyni

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný muž měl nejméně od ledna roku 2020 do ledna tohoto roku fyzicky a psychicky týrat svou stejně starou těhotnou přítelkyni, se kterou žil ve společné domácnosti v menší obci na Karlovarsku.

dezinfekce

Ženu měl vulgárně urážet a fyzicky napadat. Po narození jejich společného dítěte se měla jeho agrese ještě více stupňovat. K jednomu takovému incidentu mělo dojít také první den tohoto roku, kdy měl na poškozenou opět křičet a vyhrožovat jí ublížením. Tímto jednáním v ženě vzbudil důvodnou obavu o svůj život a zdraví. Obviněný muž byl policisty na dobu několika dní následně vykázán ze společného obydlí. Za příslibem, že se ve svém chování napraví, se měl posléze vrátit zpět ke své partnerce.

Koncem května měl však ženu opět fyzicky napadnout a poté být vykázán ze společného obydlí. I přesto, že povinností vykázané osoby je zdržet se styku nebo navazování kontaktu s ohroženými osoby, měl opakovaně poškozenou ženu kontaktovat z cizího čísla prostřednictvím četných nevyžádaných zpráv a telefonátů. První červnový den měl ženu dokonce navštívit, bez jejího souhlasu vzít jejich společného syna a z místa odejít.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy