Karlovarsko: Seznam aktuálních veřejných sbírek

Karlovarský kraj společně s vámi i nadále pomáhá potřebným z našeho regionu. Všem, kteří přispíváte do krajských veřejných sbírek, kraj moc děkuje.

dezinfekce

Aktuálně je možné přispět na pomoc Honzíku Šnajdrovi:
• Narození Honzíka Šnajdra ze Sokolova provázely velké komplikace. Po porodu nejevil známky života a byl dvakrát oživován. Následkem těžké hypoxie má postižený mozek a velké problémy s pohybem. Honzíkovi nejvíce pomáhají opakované intenzivní rehabilitace v Adeli Medical Center v Piešťanech. Ty jsou ovšem velmi drahé a rodina na ně nemá dostatek peněz. Zájemci, kteří chtějí Honzíkovi pomoci a přispět na potřebnou léčbu, mohou finance vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Peníze lze také zaslat na speciální bankovní účet, jehož číslo je 123-479000247/0100.

Na pomoc paní Vlastě Krejčové:
• Paní Vlasta Krejčová pracovala v chebské nemocnici, kde se více jak padesát let starala o druhé s plným nasazením. V roce 2018 prodělala dvě ortopedické operace, při nichž došlo k progresi jejího páteřního onemocnění, a ochrnula. Ačkoliv je plně odkázána na invalidní vozík a již nikdy nebude chodit, velice ráda by se vrátila do nemocnice alespoň na zkrácený úvazek. Bydlí však ve třetím podlaží panelového domu bez výtahu a je doslova uvězněna v bytě mezi čtyřmi stěnami. Pokud chcete paní Vlastě přispět na pořízení zdvihací plošiny, která by jí nahradila chybějící výtah, využít můžete zapečetěnou sběrací pokladničku umístěnou v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Peníze můžete také zaslat na speciální bankovní účet, který má číslo 123-1175490237/0100.

Na podporu vzniku unikátní sochy Karla IV.:
• Karlovy Vary by v budoucnu mohla zdobit unikátní socha Karla IV. od známého akademického sochaře Michala Gabriela. Návrh jezdeckého pomníku z nerezových lamel vzešel ze soutěže, kterou u příležitosti oslav 700 let od narození českého krále a římského císaře uspořádal Rotary klub ve spolupráci s Galerií umění Karlovy Vary. Lidé, kteří chtějí podpořit vznik této jedinečné sochy, mohou finanční prostředky vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Přispět lze také na speciální bankovní účet, jehož číslo je 123-1175160297/0100.

Na pomoc obci Bublava:
• Karlovarský kraj před časem vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc zadlužené obci Bublava. Ta se kvůli dluhu vzniklému v minulosti nemohla dále rozvíjet a provádět základní investice do infrastruktury. Pomohla jí až finanční výpomoc od Ministerstva financí ČR ve výši 13 milionů korun. Splátky má rozplánovány na dobu 14 let. Na rychlejší splacení této půjčky by obec mohla využít právě výtěžek z vyhlášené veřejné sbírky. Obce i lidé mohou zasílat finanční prostředky na zvláštní bankovní účet, který má číslo 115-9669510257/0100.



Zdroj: fb Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy