Karlovarsko: Pod vlivem alkoholu řešili spory násilím

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili dvěma mužům z Karlovarska ve věku 19 a 31 let podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Takového jednání se měli dopustit v polovině února tohoto roku ve večerních hodinách v Karlových Varech. Po předchozí slovní rozepři před místním barem se měli nejprve vzájemně fyzicky napadat.

dezinfekce

Mladší podezřelý se měl nejprve bezúspěšně snažit několikrát staršího muže kopnout do hlavy. Ten se však jeho útoku bránil a současně se snažil z místa utéct. To se mu však nepodařilo. Muž ho dostihl, shodil jej na zem a chytil do tzv. kravaty. Přivolaní policisté oba dva výtržníky na místě zajistili a převezli na místní policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Ukázalo se, že v době incidentu byli v podnapilém stavu. Provedené orientační dechové zkoušky u nich prokázaly hodnoty 1,28 a 2,02 promile alkoholu. Starší muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobný skutek odsouzen, a to rozhodnutím Okresního soudu v Chomutově. Proto mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt ve vězení. Mladšímu podezřelému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

Obdobný případ řešili také policisté z Obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří. V malé obci na Sokolovsku měl pětatřicetiletý muž začátkem prosince roku 2019 fyzicky napadnout o jeden rok staršího muže. Bez jakéhokoliv předchozího sporu se měl pokusit udeřit pěstí staršího muže. V ruce měl navíc držet kovovou zbraň tzv. boxera. Napadený muž se však jeho útoku ubránil a porazil ho na zem. Útočníka zaklekl a na místo přivolal policejní hlídku. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví spáchaného ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy