Karlovarsko: Novým radním bude Josef Váňa

Krajští zastupitelé na svém dnešním jednání schválili změny ve vedení kraje. Poté, co bývalá náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová začátkem listopadu prohrála boj s těžkou nemocí, bylo třeba Radu kraje doplnit.

dezinfekce

Na pozici radního bude nově krajský zastupitel, který v krajských volbách v roce 2016 získal druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů, a slavný osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Starat se bude o tělovýchovu a sport. Resort kultury a památkové péče převezme náměstek hejtmanky Martin Hurajčík, který si do podzimních voleb v roce 2020 ponechá také svou dosavadní oblast dopravy a silničního hospodářství.

"Je to stále velmi citlivé téma, 4. listopadu nás opustila naše kolegyně Daniela Seifertová a pro nás ta situace s obsazením jejího místa nebyla vůbec jednoduchá. Martin Hurajčík už paní náměstkyni v posledních měsících zastupoval, tedy bude mít na starosti oblast kultury a památkové péče. Josef Váňa po tři roky pracuje jako předseda sportovní komise, je to sportovec tělem i duší a jsem velmi ráda, že bude s námi do konce našeho období v týmu. Práci pro kraj bere velmi vážně a chtěl by se zaměřit na zajištění financí pro sport dětí a mládeže, už nyní komunikuje s kluby a svazy. Na vládní úrovni navíc vzniká Národní agentura pro sport, je proto velmi důležité, aby i náš kraj mohl aktivně mluvit do vzniku agentury a jejích plánů. Jeho role dále bude stát se osobním garantem perfektního průběhu zimní olympiády dětí a mládeže, kterou kraj pořádá v lednu příštího roku," uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Martin Hurajčík vede oba resorty od 16.12.2019, Josef Váňa - JOVAN se členem Rady kraje stane 30. 12. 2019.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy