Karlovarsko: Nerespektoval pokyny a srazil údržbáře silnic

K dopravní nehodě na silnici II/222 ve směru z Karlových Varů na Kyselku došlo dne 26. července v dopoledních hodinách. V uvedeném úseku byla prováděna údržba pozemní komunikace, která byla řádně označena dopravním značením, a provoz v uvedeném úseku byl řízen pokyny zaměstnanců provádějících údržbu silnice.

dezinfekce

Pokynu však nedbal pětasedmdesátiletý řidič vozidla značky Škoda, který místo aby zastavil, jak mu bylo signalizováno, pokračoval v jízdě, přičemž se vyhýbal protijedoucímu vozidlu, vjel do levého jízdního pruhu a přední částí vozidla srazil zaměstnance provádějícího opravu povrchu komunikace. Ten pak musel být vzhledem ke svým zraněním převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Alkohol byl u všech účastníků vyloučen dechovými zkouškami.

Dopravní nehoda je i nadále v šetření dopravních policistů.

Prevence:
Vzhledem k velmi teplému počasí s vysokými teplotami, které náš kraj v posledních dnech sužují, může v rámci řízení motorového vozidla k častější nepozornosti ze strany řidičů. Horka se mohou podepsat i na psychice lidí, u kterých se tak projevuje únava a nesoustředěnost. Prevencí před nepozorností řidičů spojenou s letními vysokými teplotami může být zejména dostatečný příjem tekutin a nastavení klimatizace na vámi příjemnou teplotu.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy