Karlovarsko: Naftu kradl z nákladních vozidel

Hned dva trestné činy má na svědomí třiačtyřicetiletý muž z Karlových Varů, který si měl pro pohonné hmoty místo na čerpací stanici chodit do zaparkovaných nákladních vozidel. První březnový den měl v ranních hodinách s další osobou přijít do areálu jedné společnosti v Karlových Varech. Zde byl zaparkovaný automobil, ze kterého měla dvojice nejprve demontovat a poté odcizit filtr pevných částic.

dezinfekce

Svůj lup měli zřejmě předem promyšlený, neboť měli následně odčerpat téměř tři desítky litrů motorové nafty do s sebou přinesených nádob a z místa poté odejít.

Tentokrát sám se měl muž o podobné jednání pokusit o osm měsíců později. Po páté hodině ranní měl přijít k zaparkovanému nákladnímu vozidlu u obchodního domu. Ve chvíli, kdy si měl připravovat odčerpaní nafty, byl vyrušen řidičem. Ten jej chtěl zdržet do příjezdu policejní hlídky, kterou na místo zavolal, když muže u automobilu spatřil. Řidiče měl začít ohrožovat zbraní a následně vystřelit do vzduchu. Tímto muže odradil od jeho zadržení a z místa před příjezdem hlídky utekl. Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu za bezmála 30 tisíc korun.

Kriminalisté třiačtyřicetiletého muže vypátrali, zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu vydírání a přečinu krádeže.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy