Karlovarsko: Kradli naftu. Jednoho z pachatelů dopadl služební pes Adag

Policisté dopadli zloděje, kteří kradli motorovou naftu ze zaparkovaných nákladních automobilů po celém Karlovarsku. Trojice mužů ze Sokolovska a Karlovarska ve věku 39, 42 a 42 let měla na svědomí nejméně pět těchto krádeží, kterých se dopustila v první polovině ledna tohoto roku

dezinfekce

Krást naftu chodili především v noci. Ve všech případech byl scénář téměř stejný, a to odcizit ze zaparkovaných nákladních vozidel co nejvíce litrů nafty a poté nepozorovaně zmizet.

Po příchodu na místo si měli vždy vytipovat nákladní automobil, u něj měli vypáčit víko palivové nádrže a následně přečerpat motorovou naftu do s sebou přinesených barelů. Osudným dnem jim bylo úterý dne 14. ledna 2020. Nejmladší z mužů ze Sokolovska společně s 42letým mužem z Karlovarska měli přijet v brzkých ranních hodinách do obce Horní Žďár, kde si vytipovali jeden ze zaparkovaných nákladních automobilů. Při přečerpávání nafty však byli vyrušeni, a proto z místa utekli do nedalekého prostoru bývalého areálu. Na místo byli neprodleně přivoláni policisté společně s kriminalistických technikem a psovodem se služebním psem Adagem. Služební pes na místě ihned zachytil pachovou stopu a policisty dovedl několik set metrů až na místo, kde se před nimi v listí schovával jeden z pachatelů. Muže ve věku 39let policisté zadrželi a převezli na policejní služebnu. Při průzkumu terénu v okolí po dalším pachateli dovedl služební pes policisty ještě k ukrytému osobnímu vozu pachatelů.

Celkem měli společně ve všech případech odcizit více jak 3 tisíce litrů nafty, přičemž škoda na krádeži a na poškození přesahuje 100 tisíc korun. I další dva muži byli následně policisty zadrženi. Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání mužů ve věku 39, 42 a 42 let, které obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci. V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.


por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy