Karlovarsko: Kauza Hippokrates pokračuje. Zvyšuje se počet obviněných i škoda

Rozsáhlý případ pojistných podvodů začali realizovat 4. dubna 2016 kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Kriminalisté stíhají za více jak jeden rok na 60 osob. V současné době dosahuje škoda na pojistných podvodech 60 milionů korun. 

dezinfekce

Za poslední tři dny sdělili krajští kriminalisté 3 osobám obvinění pro podezření ze spáchání pokračujícího zločinu pojistný podvod. Všechny tři osoby se měly neoprávněně obohatit získáním pojistného plnění.

Jako žadatelé o uzavření pojistných smluv úrazového a životního pojištění zamlčeli při uzavírání těchto smluv, že již mají nebo plánují uzavřít další životní či úrazové pojištění u jiných pojistitelů. Vědomě tak zamlčeli podstatnou skutečnost pro uzavření smlouvy. Následně pak uplatnili u všech pojistitelů nárok na pojistné plnění, kde vždy uvedli, že jako pojistník neuplatňuje odškodnění stejné pojistné události u jiného pojistitele.

Dva z obviněných vylákali větší částku od pojišťoven. Pětačtyřicetiletý obviněný uzavřel 11 obdobných pojistných smluv a celkem mu pojišťovny vyplatily na pojistném plnění přes 530 000 Kč a jednapadesátiletý muž díky několika uzavřeným pojistným smlouvám obdobného charakteru neoprávněně vylákal od pojišťoven 7 900 000 Kč.

V případě prokázání viny může soud poslat 45letého muže až na 8 let do vězení a 51letého muže vzhledem k výši škody může potrestat až desetiletým trestem odnětí svobody.

O této kauze jsme vás průběžně informovali ve článku zde a článku zde.


mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy