Karlovarsko: Byla vydána unikátní publikace o závislosti na videohrách

Žáci základních škol v regionu, pedagogové i rodiče budou mít od začátku školního roku 2020/2021 k dispozici novou příručku s názvem „Závislost na videohrách a finanční nástrahy, které videohry obsahují.“ Publikaci připravil Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje. Kromě popisu příznaků závislosti i preventivních doporučení informuje dokument o aktuálních trendech v oblasti videoher a způsobech, jimiž lze z hráčů vylákat peníze.

dezinfekce

Autor příručky, kterým je krajský protidrogový koordinátor Jiří Vimr, popisuje mimo jiné i skryté mikrotransakce a tzv. loot boxy čili v důsledku nebezpečné, i když legální způsoby, jejichž účelem je získat od hráčů videoher finanční profit. 

„Počítačové hry jsou v dnešním světě běžnou součástí života dětí i dospělých. Neustále se rozvíjejí a obsahují čím dál propracovanější způsoby, jak hráče u konkrétní hry udržet co nejdéle, ale také od něj zároveň dostat peníze. Je třeba na tento fenomén reagovat a upozornit na možná rizika a hrozby s hraním počítačových her spojená. A právě to je cíl naší příručky, která je určena především dětem ve věku 9 až 14 let. S její distribucí do základních škol počítáme hned od nového školního roku,“ řekl hejtman Petr Kubis.

Na stejné téma vznikly i preventivně informační letáky, které obsahují základní informace z metodiky.

„Jde zejména o šestero doporučení, jak rozeznat u dětí závislost na videohrách a jak si s ní poradit,“ uvedla Šárka Benešová z odboru bezpečnosti a krizového řízení.

Letáky rovněž spolu s metodikou dostanou základní školy v Karlovarském kraji. Metodický dokument „Závislost na videohrách a finanční nástrahy, které videohry obsahují“ najdou zájemci také na krajském informačním portálu zde.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy