Kapacita Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary je téměř obsazena

Stovky nadšených běžců se již těší na Mattoni 1/2 Maraton Karlovy Vary, který se v lázeňském městě uskuteční v sobotu 18. května. Jak uvedli organizátoři na tiskové konferenci v tomto týdnu, více než tři čtvrtiny registrací už znají své majitele.

dezinfekce

Využijte proto jedinečnou příležitost získat registrace na závod zdarma, a to v rámci soutěže, kterou vyhlásil Karlovarský kraj ve spolupráci s RunCzech. O soutěži jsme vás informovali zde. Připraveny jsou i volné registrace na oblíbený dm rodinný běh. 

„Mattoni 1/2Maratonem Karlovy Vary žijí u nás běžci a sportovci nejen z krajského města, ale z celého regionu. V letošním 7. ročníku přivítáme 4 tisíce běžců, řada z nich patří mezi světovou elitu. Na své si přijdou také rodiče s dětmi při dm rodinném běhu a sportovci, jež sice nezávodí profesionálně, ale běh je pro ně radost. Karlovy Vary jsou tradičně nádhernou kulisou závodu a mně nezbývá než popřát sportovcům skvělé výsledky a fanouškům mimořádné zážitky. Připomínám, že i letos Karlovarský kraj ve spolupráci se společností RunCzech vyhlašuje soutěž o registrace zdarma pod heslem „Vyhraj a běž.“ Soutěžit se bude o dvacet registrací na hlavní závod a dvacet registrací na dm rodinný běh s tím, že jedna registrace je pro tři osoby. Více informací lidé najdou na internetových stránkách Karlovarského kraje,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Trasa půlmaratonu, která měří 21,0975 kilometru, bude stejná jako vloni, kdy musela být pozměněna kvůli uzavírce Doubského mostu. Díky projektu EuroHeroes se i letos na startovní čáru postaví elitní atleti ze starého kontinentu. Mezi nimi nebude chybět ani domácí Eva Vrabcová Nývltová. Živý přenos pak budou moci diváci opět sledovat na České televizi. Než se však do ulic vydají půlmaratonci, zkrácenou trasu závodu si zaběhnou i rodiče s dětmi, a to v rámci dm rodinného běhu. Kapacita závodu je 3 tisíce běžců a registrace jsou stále otevřené. Organizátoři závodu budou také nově spolupracovat s premiérovým ročníkem Sportovních her seniorů v Sokolově, které pořádá známý trenér David Huf. Jednat se bude hlavně o dobrovolnickou výpomoc.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy