Karlovy Vary: Dvakrát způsobil dopravní nehodu, vždy nadýchal téměř 4 promile

Devětapadesátiletý muž usedl dne 11. září 2020 ve večerních hodinách za volant svého vozidla Honda v Karlových Varech. Při vyjíždění z parkoviště od místní prodejny však neměl dát přednost právě projíždějícímu automobilu na hlavní pozemní komunikaci. Následně došlo ke střetu, po kterém měl však muž z místa odjet a zastavit v jiné ulici, kde byl po krátké chvíli vypátrán policejní hlídkou.

dezinfekce

Důvod jeho počínání ukázal výsledek provedené orientační dechové zkoušky, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota byla 3,90 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ani to však muže neodradilo v dalším řízení. Hned o dva dny později měl řídit stejné vozidlo a havarovat. V ulici Stará Kysibelská v Karlových Varech měl prorazit pletivové oplocení a následně narazit do stromu. Přivolaní policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,67 promile alkoholu. Muž se dále podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a devětapadesátiletého muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.09.2021 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy