K zamyšlení: Mobil je pro nás nutností jako občanka anebo řidičák

Dnes už neplatí pravidlo: Klíče, doklady, peněženka. Patří k tomu i mobil. Mobil, který je v podstatě náš druhý mozek a často jsme bez něj jako ztracení. Má totiž pro nás mnoho důležitých funkcí.

dezinfekce

V dnešní době se už málokdo obejde bez mobilního telefonu. Slouží k telefonování, posílání zpráv, jako diář na zápisky a schůzky, skupinové chaty, ale také jako fotoaparát a videokamera. Nezabloudíte s ním, najdete v něm mapy a užitečné trasy, nebo skvělé turistické cíle, ubytování, restaurace. 

Oblíbenou funkcí je fotoaparát

Ačkoliv teď už pomalu končí prázdniny, mobil je stále naším skoro stálým partnerem na všech cestách. Telefon nám velmi často slouží jako fotoaparát, aby zachytil daný moment, na ulici, dovolené, naše rodiny i krásná zákoutí přírody.

Dokonce i profesionální fotografové uznávají, že některé mobily tak výborně fotí, že se snímky často vyrovnají výstavním fotografiím. Jde jen o to mít opravdu kvalitní telefon, který dokáže záběr uložit ve vysokém rozlišení. Samozřejmě, fotograf si musí dát práci s kompozicí, mít dobré světlo i pevnou ruku. Ostatně, i když třeba světlo nebude lichotivé, dnešní telefony si s tím umí poradit, například různými filtry, se kterými dosáhnete kýženého výsledku.

Stačí kapsa na zip, jen musí být čistá

Zatímco velké fotoaparáty bychom měli nosit v obalech a velkých fotografických brašnách, mobil jednoduše strčíte do kapsy s tím, že se tolik o sklo a optiku nebojíte. I tak ale platí pravidlo čistého prostoru, i mobil můžete poškodit tím, že praskne sklo nebo se vám dostane nečistota například do zdířky na nabíječku. Ale jde spíše o výjimky, hlavně oceníte tu rychlou dostupnost zachycení okamžiku. Sáhnete do kapsy či tašky a cvak a cvak, obrázek je na světě a co je ještě úžasnější, hned v následujících vteřinách se o něj můžete podělit s přáteli přes sociální sítě, nebo posláním jako MMS.

Je prostě doba mobilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy