JazzFest 2020 bude

Mezinárodní jazzový festival JAZZFEST KARLOVY VARY - SOKOLOV 2020 se uskuteční ve dnech 7. října - 7. listopadu. Vzhledem k současné covidové situaci není v tuto chvíli zřejmé, jakých změn může program festivalu doznat, nicméně podle v tuto chvíli platných omezení se z plánovaných představení uskuteční čtyři až pět akcí.

dezinfekce

Organizátoři se rovněž s ohledem na současnou situaci rozhodli nepořádat tradiční tiskovou konferenci. Všechny podrobnosti k festivalu (v původně plánované podobě) naleznete viz níže.

Co lze považovat k dnešnímu dni za jisté je, že festival začíná ve středu 7. října v Kině Drahomíra pořadem Poezie & Jazz s názvem Jazzová inspirace II. Tento pořad je věnován jazzofilovi a grafikovi Janu Pelcovi, úzce spjatému s místním jazzovým děním i samotným festivalem, který nás opustil na počátku roku.

V pořadu Poezie & Jazz zazní jazzem ovlivněné básně a texty českých i světových autorů v podání Poetické skupiny Drahomíra, hudba zazní v podání skupiny Jazz Apetit. Bohužel bez zpěvu vynikající Petry Brabencové.

Uskuteční se i koncert 15. října v Grandhotelu Ambassador Národní dům, na němž vystoupí klavíristé Kryštof Marek a Milan Svoboda s Karlovarským symfonickým orchestrem. Jedná se o koncert čistě instrumentální, tedy vyhovující nyní platným pravidlům.

Jednotlivé koncerty a nevyhnutelné změny - viz zde.


Aktualizace 8.10.2020

Situace ohledně pokračování koncertů 37. ročníku JAZZFESTU je v současné chvíli nejasná či spíše temná.

V příštím týdnu se měly uskutečnit tři koncerty ve dnech 15., 16. a 17. října. Vše bude záležet na tom, jaká další omezení vláda vyhlásí.
Co v tuto chvíli platí je, že koncert amerického baskytaristy a zpěváka Andrewa "The Bullet" Lauera je přeložen na 13. listopadu. Pokud se bude moci uskutečnit, stane se tak v Malém sále hotelu Thermal.

Koncerty 15. října (Kryštof Marek, Milan Svoboda & Karlovarský symfonický orchestr) v Grandhotelu Ambassador Národní dům a 17. října (Libor Šmoldas Organ Trio Boosted a Soul ožil) ve Velichovské hospodě U Lípy jsou téměř jistě passé. Ve svých původních termínech. 

Zda se případně přesunou na náhradní termíny, sledujte zde.

Aktualizace 12.10.2020

Koncerty mezinárodního jazzového festivalu JAZZFEST KARLOVY VARY - SOKOLOV 2020, které se měly uskutečnit tento týden, jsou ze známých důvodů zrušené.

V listopadu by se měly uskutečnit ještě dva koncerty. Dne 7. listopadu je to Soul Stars Symphony, slavné hity legendárních autorů z  žánrové oblasti soul - funky. Tyto hity zaranžoval saxofonista Milan Krajíc pro své jazzové combo JazzFancies, Západočeský symfonický orchestr z Mariánských Lázní, zpěvačku Petru Brabencovou a zpěváky Martina Růžu a Jaroslava Dolníka. Dirigentem bude Martin Peschík.

Druhým koncertem je na 13. listopadu přesunuté vystoupení tria amerického baskytaristy a zpěváka Andrewa "The Bullet" Lauera, které se mělo uskutečnit tento čtvrtek. Charismatický vokální projev vynikajícího instrumentalisty je nedílnou součástí Lauerovy tvorby, o tom, že zde nebude moci vystoupit v původním termínu, bylo rozhodnuto tedy již ve chvíli, kdy začal platit zákaz koncertů, na nichž se zpívá.

Usnesením Vlády ČR z minulého týdne, které platí od dnešního pondělí, vzaly za své i instrumentální koncerty Kryštofa Marka a Milana Svobody s Karlovarským symfonickým orchestrem a koncert formace Libor Šmoldas Organ Trio Boosted a také koncert tria Vladimíra Merty a Jana Spáleného s ASPM v Sokolově.

V tuto chvíli samozřejmě nikdo neví, zda se budou moci uskutečnit alespoň zmíněné listopadové koncerty. Vše závisí na dalším vývoji koronasituace a dalších rozhodnutích vlády.

V případě, že ani v listopadu nebude možné koncertovat, připadá v úvahu ještě možnost pokusit se přesunout festivalové koncerty na jaro.

"Pevně věříme, že alespoň některé z původně plánovaných koncertů bude možné uspořádat," uvedl Lev Havlíček.



Zdroj: Lev Havlíček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.10.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy