Jak ušetřit pár kaček

Máte pocit jakoby koruny a bankovky samy mizely z vašich peněženek? Jakoby se částky ztrácely z vašeho bankovního účtu? Těm, kteří odpověděli na obě otázky ano, přináším pár tipů, jak můžete ušetřit pár kaček.

dezinfekce

Každá ušetřená koruna se počítá, pokud ušetříte pár stovek týdně, měsíčně to už mohou být tisíce a za rok desetitisíce. Proto určitě myslete ve větším měřítku a ušetřené peníze investujte. Neutrácejte je za něco, co vám nevynese peníze nové. Během doby, kdy budete šetřit, můžete zkusit vymyslet, do čeho byste mohli investovat, aby vám investice přinesla peněz více.

Teď už ale ke slibovaným tipům, jak a kde lze ušetřit.

Pište si své výdaje

Díky tomu, že si budete psát seznam svých výdajů, přesně uvidíte, za co vše utrácíte. Tento systém vám může pomoci odhalit, které položky v seznamu výdajů jsou zcela zbytečné, vy se bez nich obejdete a tak ušetříte. 

Jedná se většinou o různé návštěvy drahých kaváren, kdy místo zakoupeného kafé můžete vydržet pár minut domu nebo do práce a udělat si kávu téměř zadarmo. Dále je třeba zvážit, zda je opravdu třeba si kupovat balenou pitnou vodu, kterou můžete nahradit tím, že si každé ráno s sebou přibalíte láhev s vodou z domova. 

Kouříte? Omezte to na minimum a jednoho dne se snažte skončit úplně a uvidíte, kolik peněz díky tomu ušetříte.

Nekupujte si zbytečné časopisy, které stejně dříve či později vyhodíte. Novinky si můžete prohlédnout a přečíst na internetu a dlouhou chvíli si zkrátit něčím užitečnějším jako je například poslech edukačního podcastu nebo čtení knihy. 

Použijte při nákupu slevové kupóny

Při každém nákupu na internetu můžete uplatnit slevový kód, který zlevní celý váš nákup. Během pár minut tak získáte slevu klidně i 10%, 20% nebo 30%. Slevové kódy je možné použít při nákupu elektra, módy nebo léku. Díky slevovým kódům tak můžete značně ušetřit svoje peníze při každém nákupu na internetu.

Choďte více pěšky

Pohonná paliva vás také něco stojí, proto kdykoli, kdy je to možné, zvolte chůzi namísto jízdy autem. Nejen, že ušetříte benzín či naftu, také ušetříte za parkování, a ještě jako bonus se protáhnete a uděláte něco pro své zdraví. Takto můžete ušetřit i za lístky do autobusů, tramvají či metra, kdy pár zastávek zvládne dojít každý a zdraví i peněženka mu poděkují.

Krabičkujte

Že jídlo do krabiček musí být nutně jen pro "fitnessáky"? To už dávno neplatí! Je to skvělý způsob, jak se dostat do formy, ale také jak ušetřit. Restaurace bývají předražené, navíc si v restauraci musíte objednat i pití, které si vlastní přinést nemůžete. Ani nemrknete a jste už o pár set lehčí. 

Příprava jídla doma vám ušetří pár korun, nezabere téměř žádný čas a zlepší vám i zdraví, pokud si budete připravovat zdravější verze jídel. Inspiraci do krabiček najdete jak na Instagramu, tak například na Pinterestu, kde je vše přehledně zpracované, a hlavně jídla do krabiček jsou jednoduchá na přípravu a skládají se vždy z pouze pár ingrediencí.

Zrušte zbytečné výdaje

Zjistěte podle seznamu výdajů, za co vše platíte a to, co není třeba, zrušte. Spousta lidí má předplatné na různé aplikace, platí měsíčně posilovnu, kterou sotva ročně navštíví nebo platí za jiné služby, které nevyužijí. Těchto výdajů se zbavte a tím ušetřete.

Tarify

Pokud máte opravdu silnou touhu ušetřit a máte plány, kam investovat, můžete šetření urychlit a například se omezit ohledně telefonního tarifu. Spousta lidí zbytečně platí velké částky za služby, které téměř nevyužijí. Zamyslete se, zda opravdu potřebujete tolik dat internetu, když doma máte k dispozici WiFi a jinde internet téměř nepoužíváte. To samé udělejte ohledně volných SMS a minut volání. Změněním tarifu na nižší můžete ušetřit pár set.

Drobné

Často mají lidé tendenci strkat drobné různě do kapes kalhot, odhazovat volně do kabelek či batohů, kde poté leží v zapomnění, že vůbec kdy byly. Proto si pořiďte kasičku či prasátko, kam drobné budete házet a díky tomu šetřit. Budete se divit, kolik drobných za takový měsíc v kase nasbíráte.

Každý měsíc si poté napište, kolik se vám podařilo ušetřit a částku si někam schovejte, jak už na nějaký soukromý účet, tak třeba někam do skříně, kde peníze nikdo nenajde, ani vy a tak zůstanou v bezpečí a vy je neutratíte. Jednoho dne si ale vzpomeňte, kam jste je uložili a chytře je investujte.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.05.2020 08:57



0 +
 

Hlavní zprávy