Hranice: Kontrola kotlů, sporáků a domovních rozvodů plynu začne v březnu

Plynárenská distribuční společnost GasNet rozesílá v těchto dnech všem odběratelům plynu v Hranicích informaci ohledně kontrol odběrných plynových zařízení.

dezinfekce

Součástí kontrol bude i případné prověření spalinových cest. S přesným termínem kontroly se plynaři odběratelům ozvou sami s dostatečným předstihem.

Kontroly jsou naplánovány v souvislosti s přípravami na distribuci směsi zemního plynu a vodíku, se kterou se počítá v návrzích evropské i národní energetické politiky a legislativy. Přimíchávání vodíku má podporu Energetického regulačního úřadu a ministerstva průmyslu. Distribuční síť v Hranicích patří k nejmladším, a tím i nejmodernějším sítím v Česku, a je na směs dobře připravená.

Vodík by se mohl objevit v hranických plynovodech nejdříve v příštím roce. Podíl vodíku ve směsi by měl podle plynařů z GasNetu dosahovat maximálně 10 %. Taková směs má prakticky stejné vlastnosti jako čistý zemní plyn. Její výhodou je ale snížení emisní stopy a zvýšení energetické soběstačnosti – zelený vodík pro příměs by se měl v budoucnu vyrábět přímo v okolí Hranic na Farmě Trojmezí v areálu bývalých kasáren pohraničníků na Pastvinách.

Plynovody zkontrolují plynaři sami bez výkopů a jakýchkoliv dopravních omezení. Další informací najdete na gasnet.cz/hranice

Zdroj: Město Hranice

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 19.02.2023 14:00




9 +
 

Hlavní zprávy