Hráči BK Sokolov dvakrát zvítězili

O víkendu čekala vlivem začínajících jarních prázdnin hráče Basketbalového klubu pouze dvě utkání. V pátek se rozloučili mladí muži (hráči do 23 let) se sezónou domácím utkáním proti Sokolu Kraslice.

dezinfekce

V sobotu dopoledne pak kadeti (hráči do 17 let) zajížděli do Plzně, kde se utkali s místním klubem Grizllies. Obě utkání hráči BK Sokolov zvládli a připsali si tak cenná vítězství. Podrobněji k utkáním níže.

Pátek 11.3.2022
Muži – Krajský přebor II
BK Sokolov – TJ Sokol Kraslice 60 : 36

Sokolovští mladí muži v pátek večer uzavřeli sezónu domácím utkáním proti Kraslicím. Sokolíci doposud ještě nevyhráli, takže domácí muži měli jasný úkol zvítězit a vyrovnat tak konečnou zápasovou bilanci, která by jim zaručila konečné čtvrté místo v soutěži. Ovšem úvod utkání byl z pohledu domácích strašidelný, když sokolovští nebyli schopni prvních šest minut bodovat. Po té začali v útoku hrát trochu aktivněji a v koncovce první čtvrtiny šli už do malého vedení. Od druhé desetiminutovky si vytvořili domácí dvouciferný náskok, ale pořád to do optimálního výkonu mělo dost daleko. Bylo totiž vidět spousty nepřesností a minutých střel, takže skóre nenarůstalo takovým tempem, jak by si domácí přáli. I přes to ale měli od druhé čtvrtiny utkání ve svých rukou, a nakonec i zaslouženě zvítězili. Za zmínku určitě ale stojí skvělá a efektivní smeč v rychlém protiútoku cca. deset vteřin před koncem, kterou předvedl Vláďa Beránek a ukončil tím výsledkově povedenou sezónu. Konečná vyrovnaná bilance rezervního týmu mužů je totiž nejlepším výsledkem posledních několika sezón. Je ale nutno dodat, že v této soutěži v sokolovském dresu nastupovali vysokoškoláci doplněni juniory a kadety. A v některých utkáních bylo vidět mládí a hlavně nedostatek tréninků, které se pak projevili na samotném výkonu jednotlivců. Přesto ale tuto soutěž hrají kluci ani ne tak pro výsledek, ale že se chtějí u basketu udržet a zahrát si nějaký ten zápas. K tomu tato soutěž bude přihlášena i v sezóně následující…

Sestava a body sokolovských: Čabala 17, Beránek 11, Volf 9, Brešťanský 8, Navrátil 3, Prajka 3, Kinka 3, Šobíšek 3, Korel 2, Pacelt 1, Tvarůžek, Zubanič.

Sobota 12.3.2022
U 17 – Nadregionální liga
BA Grizzlies Plzeň „B“ – BK Sokolov 67 : 72

V sobotu dopoledne měli na programu utkání kadeti, kteří zajížděli do Plzně. Zde se utkali s ligovou rezervou Grizzlies, která je momentálně za BK Sokolov na třetím místě tabulky. Sokolovští tak jednoznačně přijeli pro výhru, která se ovšem nerodila vůbec lehce. I když sokolovští v utkání stále vedli, nedokázali si vytvořit takový náskok, který by je uklidnil a utkání mohli v klidu dohrát. Do kolen je dostávaly především zbytečné ztráty a nulová komunikace na obranné polovině. K tomu všemu se přidalo mizerné procento úspěšnosti střelby trestných hodů a o drama bylo postaráno. I přes tato negativa ale sokolovští roli favorita zvládli a z Plzně odváží cenné vítězství. Předváděný obraz hry se ale trenéru Šnoblovi z posledních utkání vůbec nelíbí a snad tomu napomůže týdenní volno o jarních prázdninách. V něm snad kluci BK Sokolov naberou dostatek psychických sil a dostatek herní chuti do koncovky dobře rozehrané sezóny.

Sestava a body sokolovských: Seaborn 21, Brešťasnký 21, Řánek 9, Novotný 7, Veselý 6, Hauser 3, Čúzy 2, Dostál 2, Vrabec 1, Svojanovský.

Zdroj: Město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy