Horní Žďár: Policie opět kontrolovala dodržování maximální povolené rychlosti

Další kontrolní akce Městské policie Ostrov, kdy strážníci měřili přenosným radarem rychlost řidičům projíždějícím v Horním Žďáru, proběhla ve dnech 10. až 19. dubna.

dezinfekce

Strážníci zastavili více než čtyři desítky vozidel, jejichž řidiči překročili maximální povolenou rychlost 50 kilometrů v hodině. Úsek silnice v Horním Žďáru byl několika studiemi vyhodnocen jako rizikový, a toto dubnové měření toto stanovisko opět potvrdilo.

„Přibližně hodina měření denně pouze potvrdila výsledky posledních měření a v minulosti provedených studií, které ukázaly, že maximální povolenou rychlost 50km/h řidiči v tomto úseku nerespektují,“ uvedl Ladislav Martínek, zástupce velitele Městské policie Ostrov.

Dubnové měření bylo avízované, a přesto strážníci na několika místech a v obou směrech jízdy zastavili celkem 43 vozidel, jejichž řidiči jeli rychleji.

„Na místě bylo řešeno 25 řidičů, kteří uhradili pokutu hotově a 13 dalších, kteří dostali složenku. Celková částka, kterou strážníci od těchto hříšníků vybrali, činí 23 800 korun,“ doplnil Martínek.

Prohřešky dalších pěti řidičů, kteří nedodrželi v obci povolenou padesátku, byly postoupeny ke správnímu řízení. Mezi nimi i smutný rekordman, který jel rychlostí 79km/h, čímž ohrozil nejen chodce a cyklisty na chodníku a přilehlé cyklostezce, ale také obyvatele Horního Žďáru, kteří po měření a dohledu nad dodržováním rychlosti volají nejvíce. Pronájem radaru na oněch devět dní měření vyšel Městskou policii také na částku kolem dvaceti tisíc korun.

Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy