Horní Kramolín: V závějích sněhu uvízlo 16 vozidel a 2 kamiony

Několik vozidel zůstalo stát v úterý večer ve sněhových závějích na silnici u Horního Kramolína u Mariánských Lázní. Provoz zde blokovaly dva kamiony proti sobě, které kvůli sněhu nemohly dál pokračovat v jízdě, ve sněhu pak následně zapadla i další dodávková a osobní auta, a to včetně jednoho vozidla údržby silnic.

dezinfekce

Přivolaní hasiči ze tří jednotek s využitím pomoci Technických služeb města Teplá a jejich traktoru uvolnili zapadlá auta a pomohli jim se na silnici otočit či vycouvat. V uvízlých vozidlech byly dvě desítky osob včetně několika dětí. Hasiči z Teplé pro všechny připravili evakuační vozidlo a také prostor v Teplé pro možné přečkání až do doby, než se podaří silnici zprůjezdnit.

Nakonec nebylo potřeba toto evakuační místo využít, v krátkém čase se podařilo všechna vozidla kromě dvou kamionů ze sněhu vysvobodit.

Po celou dobu zásahu bylo na místě velmi špatné počasí se silným větrem a neustávajícím sněžením. Kamiony na místě zůstaly minimálně do rána, nebylo v silách hasičů nákladní auta vyprostit. 

Silnice byla kvůli těmto zapadlým kamionům celou noc zcela uzavřená.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 02.12.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy