Handicapovaní plavci byli skvělí a při Pohárku plavali famózně

Tradiční Pohárek, který se konal v sobotu 6. dubna v sokolovském plaveckém bazénu, byl prvním závodem Českého poháru v plavání tělesně postižených a byl kvalifikací na Mistrovství České republiky. Nad největší akcí určené sportovcům se zdravotním znevýhodněním v našem regionu a jednou z největších akcí toho druhu v České republice převzala záštitu hejtmanka Karlovarského kraje, primátorka město Karlovy Vary i starostka města Sokolov.

dezinfekce

Mítink i celý program Plavecké akademie bez bariér je zaměřen především na plavce mladé nastupující generace. Tyto závody jsou důležitými krůčky na jejich cestě k možnému dosažení stejné mezinárodní úrovně. Mezi velmi perspektivní plavce, kteří zásadně promlouvají do pořadí na stupních vítězů v kategorii žáků a juniorů, patří sportovci z domácího SK Kontakt Karlovy Vary. Právě karlovarský Kontakt byl pořadatelem Pohárku. Mladí plavci mohou mít před sebou vzory v osobnostech paralympijských vítězů a medailistů naší historie jako jsou Martin Kovář, Jana Hoffmanová, Kateřina Coufalová, Kateřina Lišková, Pavel Machala a další. Všichni dosavadní medailisté z paralympiád vzešli z dlouhodobého a koncepčního programu KONTAKTU bB.

O Pohárek, který zahajoval Česko - Slovenský pohár v para plavání 2019, byl obrovský zájem. Přihlásila se více než stovka plavců z českých a slovenských klubů a nechyběl ani zástupce ze sousedního Německa. Výkony, které v Sokolově podávali handicapovaní plavci, byly pro laiky naprosto neskutečné a nezbývá, než před nimi smeknout. Závody byly zařazeny do kalendáře prestižního turné World Para Swimming.

O konání této akce jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.04.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy