Habartov: Odcizili stovky krabiček cigaret

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání mladistvého chlapce a čtyřiadvacetiletého muže. Mladšího z dvojice obvinili ze spáchání provinění krádeže a staršího obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

dezinfekce

Dvojice měla v první polovině ledna letošního roku po vzájemné domluvě v nočních hodinách násilně vniknout do prodejny smíšeného zboží v Habartově. V prodejně měl nakonec zůstat mladší z dvojice, který jí několik minut prohledával a nakonec odcizil řadu věcí. Vzít měl na tři desítky kartonů cigaret různých značek, téměř na dvě stovky krabiček cigaret, zhruba třicet balení tabáku a několik lahví alkoholu. Kromě toho měl poničit pokladní kasu a z té odcizit finanční hotovost. Poté měl odcizené zboží uložené v igelitových taškách předat před prodejnou stojícímu čtyřiadvacetiletému muži a následně měli oba místo rychle opustit.

Dvojice měla tímto jednáním způsobit škodu téměř 70 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu z dvojice trest odnětí svobody až na čtyři roky. Staršímu z dvojice hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na osm let. Svých činů se totiž dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.05.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy