Galerie Letohrádek Ostrov dnes otevírá své brány veřejnosti

Letohrádek Ostrov, pobočka Galerie umění Karlovy Vary, dnes znovuotevírá své brány. Prohlédnout si můžete výstavu Josef Jíra – Divadlo světa. Dne 18. 5. 2021 se pro Vás otevře druhá letohrádková výstava - Jaroslava Pešicová – Jeviště nekonečných příběhů. Prohlédnout si můžete i stálou expozici - Sbírka porcelánu Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary.

dezinfekce

Josef Jíra – Divadlo světa
Výstava představí malířskou tvorbu významné osobnosti českého umění 20. století Josefa Jíry (1929–2005) v retrospektivním přehledu všech zásadních tematických okruhů jeho tvorby. Zastoupena bude jeho figurální malba, psychologicky motivovaný portrét, krajinomalba atd. Přehlídku doplní fotografie z umělcova života a početný výběr z jeho cestovních deníků.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

Jaroslava Pešicová – Jeviště nekonečných příběhů
Tvorbu malířky, grafičky a ilustrátorky Jaroslavy Pešicové (1935–2015) charakterizuje zobrazování mnohofigurálních scén – zpracovává podivuhodná dění v podivuhodných kompozicích plných pohybu a až barokních forem. Takový je i prezentovaný soubor grafických listů z let1972 - 1982 z galerijních sbírek, kterým vévodí divadelní svět, naplněný absurdní poetikou i tajemností.

Výstava potrvá do 4. 7. 2021

STÁLÁ EXPOZICE:
Sbírka porcelánu Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary

Stálá expozice unikátní sbírky porcelánu ze Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech mapuje období od počátků 19. století do 2. poloviny 20. století. Výstava prezentuje produkci významných porcelánek v regionu, ale představuje také ukázky světové produkce.

Upozornění:
Galerie umění Karlovy Vary a její pobočky jsou zpřístupněny veřejnosti za zpřísněných hygienických pravidel.


Zdroj: Daniel Vrba

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.05.2021 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy