Františkovy Lázně: Ve městě se bude konat již třetí ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru

V termínu od 9. do 14. července 2018 se ve Františkových Lázních uskuteční 3. ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru. Téma letošních vtipů je cestování. Letos poslalo své vtipy 186 autorů z 38 zemí světa. Vtipů se sešlo celkem 705 kusů.

dezinfekce

Pořadatelé festivalu jsou Město Františkovy Lázně a Klub kreslířů a humoristů, spolek (dále jen KKH), který sdružuje kreslíře a humoristy. Součástí KKH je také měsíčník humoru a satiry Tapír, kde mohou členové klubu, ale i externí kreslíři se zájmem o podporu kresleného humoru, publikovat své vtipy.

Z tohoto důvodu se hlavní cena festivalu jmenuje Zlatý Tapír.

Po celou dobu festivalu bude probíhat výstava vtipů – Open Air výstava v prostranstvích Národní třídy a kolonády Františkovy Lázně. Výstava je soutěžní. Vtipy bude hodnotit šestičlenná mezinárodní porota.

Vybrat si nejlepší vtip mohou i návštěvníci akce. Po celou dobu výstavy budou k dispozici výherní hlasovací lístky a urna, kam je mohou házet.

V pátek 13. července a v sobotu 14. července proběhne bohatý doprovodný program. Vše o programu festivalu naleznete zde

V sobotu od 18:15 hodin proběhne na hlavním pódiu vyhlášení vítězných vtipů jak od poroty, tak od hlasování návštěvníky. Vylosovaný hlasující návštěvník bude rovněž oceněn.

Návštěvníci budou mít možnost setkat se se všemi autory, kteří se festivalu zúčastní osobně. Kousek od pódia bude VIP stan kreslířů, kde si mohou návštěvníci odnést podpis od svého oblíbeného autora, kresbu do památníků, ale i svou karikaturu.

"Na festivalu ve Františkových Lázních budeme letos souběžně s programem na hlavním pódiu točit TV pořad, který se bude jmenovat Tapíroviny. Bude to něco na způsob pořadu Karla Šípa, Všechnopárty. Moderátor bude mít na paškálu vždy tři kreslíře. Bude se to točit na jevišti františkolázeňského divadla a připravuje nám to regionální TV, Televize Chebsko," uvádí Mirek Vostrý.

Některé díly se budou přenášet živě na sociální sítě. Po natočení všech deseti dílů, budou odvysílány v Televizi Chebsko a následně budou uloženy na You Tube.


Zdroj: Mirek Vostrý


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy