Františkovy Lázně: Nechal psa v autě. Venku bylo 31 stupňů

Uplynulý víkend řešili strážníci případ oznámení, kdy v zapakovaném vozidle u Aquafora nechal majitel svého psa uzavřeného v rozpáleném vozidle. Při příjezdu strážníků na místo ukazoval venkovní teploměr hodnotu 31 stupňů. Ve vozidle by tak mohla být teplota během pár minut až dvojnásobná.

dezinfekce

Strážníci dle registrační značky zjistili provozovatele vozidla a zároveň ho nechali vyhlásit rozhlasem v prostorách bazénu. Majitel se však nedostavil. Strážníkům se podařilo vozidlo otevřít a psa z něj dostat. Poté byl převezen do služebního kotce, kde čekal na svého páníčka. Ten se po dvou hodinách dostavil a psa si po „krátké“ rozpravě se strážníky převzal.

Jeho počínání bylo s podezřením z porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání postoupeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Tento případ naštěstí pro psa skončil dobře. Řada řidičů si bohužel stále není vědoma vážného rizika, které v tomto počasí hrozí. V uzavřeném autě stojícím na slunci velmi rychle stoupá teplota, která za několik minut může narůst o desítky stupňů. Takové auto se pak stává, ať už pro dítě nebo pro zvíře, smrtelně nebezpečnou pecí.


Zdroj: fb Městská policie Františkovy Lázně

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.08.2020 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy