Festival rodiny letos vsadil na online aktivity i společná setkání

Navzdory pandemii COVID-19 zahájila Síť pro rodinu, která sdružuje členská mateřská centra, 1. ročník Festivalu rodiny. Akce má motto "S námi kvete každá rodina" a probíhá napříč Českou republikou do 21. června. Vzhledem k platným opatřením se koná řada online aktivit, chybět ale nebudou i společná setkání.

dezinfekce

První ročník festivalu navazuje na úspěšný nultý ročník v loňském roce, kdy se v rozpětí pěti týdnů zapojilo 98 členských center Sítě pro rodinu a připravilo více než 140 akcí pro širokou veřejnost. 

„První ročník Festivalu rodiny byl připraven, centra se začala přihlašovat a do toho vstoupila do našich životů pandemie COVID-19. Stáli jsme před rozhodnutím akci kvůli mimořádným opatřením a kvůli nejistotě, co bude kdy povoleno, zcela zrušit. Pandemie obrátila o 360 stupňů původní myšlenku oslovit širokou veřejnost aktivitami otevřenými pro všechny, nabídnout jim prostor a program, aby se mohli sejít a společně prožívat čas mimo virtuální realitu. Nakonec jsme si řekli, proč festival nepojmout jinak! Všichni jsme se více méně museli přeorientovat do komunikace online, a tak proč to nevyužít i pro festival,“ vysvětluje změnu podoby festivalu Rut Kolínská, prezidentka Sítě pro rodinu. 

Mateřská centra po celé republice upravují festivalové programy a přenášejí je do online prostředí. Zároveň se v rámci uvolňování mimořádných opatření budou organizovat i reálná setkání. K novince festivalu patří soutěž pro členská centra i pro rodiny, tedy děti a rodiče. Cílem je prezentovat činnost mateřských center, a to jak v době mimořádných opatření, tak i v rámci festivalových aktivit. Soutěž bude probíhat ve třech kategoriích: fotografie, video a festivalová kreativní tvorba v rodinách (dětí i dospělých).

Veškeré informace o akci i soutěži najdete na stránkách festivalu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy