Festival Beethovenovy dny připomene pobyt skladatele v lázeňském městě

Beethovenovy dny jsou festivalem, kterým již 31 let připomíná Karlovarský symfonický orchestr (KSO) pobyt Ludwiga van Beethovena v Karlových Varech. A jak jinak vzpomínat na tuto událost než provedením děl tohoto významného klasicistního skladatele a klavíristy? V Karlových Varech se tak mohou posluchači těšit na koncerty na Tržní kolonádě a v Lázních III.

dezinfekce

Festival bude zahájen v sobotu 7. 8. 2021 v 19 hodin nejslavnější Beethovenovou symfonií č. 5 c-moll „Osudovou“ a provedením předehry k dílu Egmont. Na Tržní kolonádě se za dirigentský pultík postaví Jiří Štrunc.

V neděli se v Lázních III od 18 hodin uskuteční pěvecký recitál karlovarských rodáků, barytonisty Vojtěcha Šembery a klavíristy Jana Šimandla. V rámci programu zazní výběr skladeb Ludwiga van Beethovena a Roberta Schumanna. Na tento koncert je potřeba mít zakoupenou vstupenku. 

Další z koncertů festivalu Beethovenovy dny se uskuteční  ve čvrtek 12. 8. 2021 na Tržní kolonádě, kde se publiku představí spolu s Karlovarským symfonickým orchestrem sopranistka Lucie Silkenová. Na programu je předehra ke hře Corriolan, koncertní árie Ah, Perfido pro orchestr a soprán a Symfonie č. 1 C-dur. 

Během svého pobytu v Karlových Varech v roce 1812 Beethoven zorganizoval benefiční koncert ve prospěch lázeňského města Baden u Vídně, který zničil požár. Právě toto lázeňské město před několika dny spolu s Karlovými Vary vstoupilo na seznam světového dědictví UNESCO, festival tak může pomyslně rozšířit oslavy této mimořádné události.  

Kompletní program festivalu a více informací naleznete na webových stránkách KSO.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.08.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy