Dolní Dvory: Hasiči opět likvidovali požár ubytovny

Objekt bývalého casina a v současné době ubytovny v chebské části města Dolní Dvory začal hořet v noci z úterý na středu. Požár nahlásili svědci po jedenácté hodině v noci.

dezinfekce

Na místo vyjely jednotky hasičů z I. stupně požárního poplachu. Po příjezdu vycházel z jedné části budovy kouř, ve chvíli, kdy hasiči zahájili hasební práce, došlo k prudkému plamennému rozhoření, které zasáhlo prostory pod střechou celé jedné poloviny objektu. Zároveň hasiči při průzkumu ostatních částí budovy našli další ohniska. Velitel zásahu tak požádal o posilové jednotky a vyhlášení II. stupně požárního poplachu. Celkem tak na místě zasahovalo devět jednotek hasičů.

Během likvidace požáru bylo nutné rozebrat část střešní konstrukce, požár se šířil pod střechou budovy. Ubytovna byla v době požáru zcela prázdná, událost je tak bez zranění. Tři hodiny od nahlášení byl požár pod kontrolou, až do ranních hodin místo požáru hlídala policie. Ve středu v dopoledních hodinách se na místo vrátili hasiči na kontrolu a zároveň jako asistence pro vyšetřovatele požárů, který společně s policií na místě zjišťuje, proč v objektu začalo hořet. Příčina je tak v šetření, stejně tak výše způsobené škody.

U požáru tohoto objektu zasahovali hasiči v únoru roku 2014, kdy oheň způsobil čtyřmilionovou škodu. Příčinou bylo úmyslné zapálení. V dubnu roku 2010 zde hořelo poprvé, škoda se vyšplhala na dvacet milionů a příčinou bylo rovněž úmyslné zapálení.

Krátké video ze zásahu - zde.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy