Do úterý můžete zasílat nominace do ankety Alej roku 2020

Právě teď je poslední šance přihlásit oblíbenou alej do boje o titul Alej roku 2020 v desátém ročníku soutěžní ankety spolku Arnika. Z Karlovarského kraje jsou zatím 4 z celkových 85 přihlášených stromořadí z celé republiky.

dezinfekce

Soutěžní nominace a fotografie je možné zasílat na www.alejroku.cz už jen do úterý 27. října do 12 hodin. 

“Čas do konce nominací se krátí. Nepromarněte příležitost a podělte se o klenoty naší pestré krajiny,” upozorňuje Karolina Kostićová z Arniky. 

Nominované aleje Karlovarského kraje:
- Císařská alej v Jáchymově
- Masarykova alej v Novém Sedle
- Březová alej Lipoltov-Tuřany
- Karlovarská alej podél Ohře

Pro vítěznou alej bude česká veřejnost hlasovat od 3. listopadu 2020 do 7. ledna 2021. Desátou nejkrásnější Alej roku i nejoblíbenější stromořadí v jednotlivých krajích pak Arnika vyhlásí v půlce ledna příštího roku. 

Absolutní vítěz jako hlavní cenu obdrží let balonem od Lucky Balon. Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice. Patroni ankety mezitím zvolí nejkrásnější fotografii, jejíž autor získá digitální zrcadlovku značky Canon.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Krajina bez alejí je jako obraz bez rámu.


Zdroj: Ing. Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arnika 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy