Do poloviny září můžete hlasovat v soutěži Památky děkují

Veřejnost může v novém ročníku soutěže Patrimonium pro futuro dát hlas dvěma památkám z Karlovarského kraje.

dezinfekce

Až do pondělí 16. září 2019 mohou milovníci památek v internetovém hlasování na webu Národního památkového ústavu vybírat vítěze zvláštního ocenění „Památky děkují.“ To je součástí již tradičního každoročního klání o Cenu Národního památkového ústavu „Patrimonium pro futuro.“

Soutěž „Patrimonium pro futuro“ je vyhlášena ve čtyřech kategoriích (obnova památky, restaurování; objev, nález roku; prezentace hodnot; záchrana památky), v nichž vítěze vybírá odborná porota. Veřejnost pak v internetovém hlasování může podpořit některý z návrhů na cenu bez ohledu na soutěžní kategorii. 

V internetovém hlasování je možné dát svůj hlas právě jednomu z celkem 24 kandidátů, které do celostátního kola nominovala jednotlivá krajská územní odborná pracoviště NPÚ. 

V letošním ročníku soutěže se o podporu veřejnosti v internetovém hlasování uchází i dva nominované návrhy z Karlovarského kraje, a to: 

1) Záchrana zříceniny věže gotické tvrze Pomezná 
2) Obnova zámku ve Štědré.

Profily všech navržených kandidátů včetně hlasovacích tlačítek jsou k dispozici na webu Národního památkového ústavu, na němž získají hlasující informace o tom, co se v loňském roce povedlo objevit, zachránit, obnovit nebo prezentovat a kdo se o to zasloužil a profily všech navržených kandidátů. Hlasovat však lze pouze pro jednoho z navržených. Hlasování probíhá na webových stránkách NPÚ do pondělí 16. září. Slavnostní vyhlášení se pak uskuteční 2. října 2019 na zámku Lemberk.

Cenu Národního památkového ústavu „Patrimonium pro futuro“ s podtitulem „Společenské ocenění příkladů dobré praxe“ vyhlašuje a uděluje NPÚ od roku 2014 ve snaze zhodnotit a vyzdvihnout, co se v oblasti památkové péče podařilo, a ocenit ty, kteří se o úspěšné dílo přičinili.


Zdroj: Mgr. Jelena Kriegelsteinová, Národní památkový ústav 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy