Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana oslaví 50. narozeniny

Tématem jubilejního ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, který začíná v Ostrově již o tomto víkendu, budou narozeniny.

dezinfekce

Celá akce tak bude pojata jako jedna velká narozeninová párty. Kromě filmových projekcí se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program, ve kterém nebudou chybět besedy, workshopy, koncerty nebo výstavy. Akce se koná za podpory Karlovarského kraje a potrvá do 12. října. 

V tradiční hlavní soutěži se utkají snímky, jako jsou například pohádka Čertoviny, komedie Bajkeři nebo drama o životě a smrti studenta Jana Palacha. Nově se bude soutěžit o nejzajímavější synopse k filmům pro děti a mládež. Nejlepší filmy a výkony pak budou oceněny Ostrovským dudkem. Porcelánová soška vznikla v Atelieru JM Lesov a jejím autorem je výtvarník Viktor Chalepa.

Nedílnou součástí festivalu jsou workshopy a semináře. V rámci nich mohou zájemci hlouběji proniknout do různých zákoutí filmové, televizní nebo zpravodajské tvorby. Pro širokou veřejnost je pak připravena jedinečná talkshow s nejslavnějšími hvězdami festivalu. Diváci uvidí například Václava Vorlíčka, Zdeňka Trošku, Filipa Renče, Báru Seidlovou, Jiřího Stracha a mnohé další. Připraveno je také setkání s youtubery. Vynechat by neměli ani výstavy, v rámci kterých budou představeny originální kostýmy z českých pohádek či filmové plakáty.

Více informací o programu najdete na internetových stránkách festivalu - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy