Dalovice: Na obyvatele krajského dětského domova čekají zbrusu nové prostory

Do nového zázemí se v těchto dnech stěhují děti z Dětského domova Karlovy Vary a Ostrov. Kraj pro ně nechal zrekonstruovat bývalý domov mládeže v Dalovicích, který kdysi využívali žáci zemědělské školy. Na přestavbu kraj vynaložil ze svého rozpočtu celkem 19,4 milionu korun.

dezinfekce

Děti a zaměstnanci dvou rodinných skupin krajského dětského domova dosud sídlili v budovách dětské vesničky SOS v Doubí u Karlových Varů, kde jim ale skončil pronájem. Za nejvhodnější objekt pro přemístění rodinných skupin, který odpovídal požadavkům dětského domova, byl vybrán bývalý domov mládeže zaniklé Střední zemědělské školy Dalovice. Před samotným stěhováním bylo nutné objekt zrekonstruovat a upravit pro bydlení sociálního typu. „Díky rekonstrukci teď vzniklo zázemí pro dvě rodinné skupiny, v každé z nich je po osmi dětech. Dále jsou k dispozici čtyři startovací pokoje pro děti starší 18 let a v podkroví jeden byt pro matku s dítětem. Moderní zázemí mnohem lépe naplňuje potřeby dětí, vytváří možnosti pro jejich aktivity i potřebné soukromí. Příjemné prostředí určitě ocení i zaměstnanci, kteří se o děti starají,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák.

Během rekonstrukce došlo k výměně vnitřních technických rozvodů, tedy elektřiny, vodovodu, kanalizace i vytápění. Kromě obytné části  se společenskou obývací místností se v budově nachází prádelna, kuchyně, kancelář,  technická místnost i hygienické zázemí. Celá budova byla také zateplena a v současnosti už má kolaudační souhlas.  

Zdroj: Krajské listy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.07.2022 10:34




0 +
 

Hlavní zprávy