Dalovice: Hejtman blahopřál ke 101. narozeninám

Po skončení vánočních svátků si dalších oslav užívá paní Skoupá z Dalovic, která oslavila 27. prosince 101. narozeniny. K tomuto životnímu jubileu jí přijel popřát hejtman Petr Kulhánek a přivezl květinu a dárkový koš plný dobrot.

dezinfekce

Paní Skoupá pochází původně z Vysočiny, odkud se v patnácti letech vydala do Jugoslávie a strávila tam deset krásných let svého života. Poté se vrátila zpět na Vysočinu a po válce se tak konečně opět setkala se svými sourozenci. Jeden z bratrů ji nemusel dlouze přemlouvat, aby se odstěhovala za ním do Karlových Varů. Zde se paní Skoupá usadila a žije tu již 75 let.

Během svého života vedla účetnictví ve firmě svého manžela, pracovala například také v ozdravovně, v porcelánce v Doubí nebo také v Becherovce. Právě Becherovku si velmi oblíbila a i dnes si ráda dopřeje doušek tohoto likéru.

V současné době paní Františku nejvíce těší její velká rodina, má čtyři děti, osm vnoučat, dvanáct pravnoučat a dvě prapravnoučata. Velmi si užívá, když jí přijedou navštívit a může si poslechnout, jak se jim daří. Svou mysl posiluje aktivním sledováním televizních soutěží, čtením novin a časopisů a také ji velmi zajímá politika a dění v našem kraji.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy