Co dělat v případě požáru v domě

V poslední době hasiči registrují zvýšený výskyt požárů, proto chtějí připomenout pár základních bodů, jak se v takové situaci zachovat.

dezinfekce

1) Pokud to jde, okamžitě opouštím dům do bezpečné vzdálenosti. Zároveň upozorňuji ostatní obyvatele hlasitým voláním HOŘÍ. Volám tísňovou linku 112 nebo 150! Dveře do bytu za sebou jen zavřu, nikdy je nezamykám!

2) Pokud zjistím, že se už z domu nemohu dostat (oheň za dveřmi, zakouřená chodba), zavřu vchodové dveře (nezamykám). Pode dveře dám vlhký ručník. Do okna vyvěsím ručník (to, aby hasiči věděli, že tam jste) a čekám na záchranu. Pokud už je zakouřen i byt (místnost), ve které se nacházíte, zavřu za sebou co nejvíce dveří, pode dveře dám vlhké ručníky. Přes ústa a nos si dám vlhkou látku a držím se při zemi, nejlépe pod otevřeným oknem! NIKDY, opravdu NIKDY se nesnažím schovat do skříní, pod postel,...

3) Pokud vím, o důležitých informacích (zda jsou uvnitř lidé nebo zvířata, kolik a kde, kde jsou hlavní uzávěry vody, plynu, elektřiny, nebo informace o tom, kde a co hoří, zda jsou tam plynové lahve,...) jsem připraven takové informace předat hasičům.

"Děkujeme za pozornost a doufáme, že tyto rady nebudete nikdy potřebovat," uvádí na svých facebookových stránkách Hasiči Oloví. 


Zdroj: fb Hasiči Oloví

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.09.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy