Chodov: Výstava odhalí lidské anomálie

Velmi poučené, lehce šokující. To je motto výstavy voskových figurín, která se uskuteční v Galerii u Vavřince ve dnech od 2. do 7. června.

dezinfekce

„Výstava je svým tématem poněkud kontroverzní, chceme naše návštěvníky seznámit nejen s podobou, ale i s poutavými osudy lidí, kteří trpěli různými tělesnými anomáliemi. Jejich odlišnost přirozeně přitahovala pozornost ostatních, proto mnozí z nich pracovali v cirkusech a jiných zábavních podnicích. Největší obliby takové podniky prožívaly v 19. a na začátku 20. století ve Spojených státech amerických,“ lákají ve svých propagačních materiálech pořadatelé výstavy.

Voskové figuríny pocházejí podle nich z muzea v Petrohradě. Všechny exponáty byly vytvořeny na základě starších i novějších historických pramenů, při výrobě byly použity pravé lidské vlasy a lékařské oční implantáty, jeden z důvodů, proč sochy působí živým dojmem.

K vidění budou mimo jiné siamská dvojčata, muž se psí tváří či obří muž.

Vstupné pro dospělé je 80 korun, děti zaplatí polovinu, studenti a senioři 60 korun. Po dobu výstavy bude galerie otevřena od 10 do 18 hodin.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.05.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy