Chodov: Vyčítal ženě, že v době nouzového stavu pracuje

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, ublížení na zdraví, násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

dezinfekce

Na konci března letošního roku měl obviněný ve společném bytě probudit v nočních hodinách svou manželku a tu začít slovně urážet. Následně jí měl vyčítat, že ve vyhlášeném nouzovém stavu stále chodí do zaměstnání a ohrožuje tím celou rodinu. Poté jí měl začít fyzicky napadat a vyhrožovat jí. Svého jednání zanechal až po příjezdu policejní hlídky, kterou přivolal jejich nezletilý syn.

O týden později měl obviněný muž v nočních hodinách obtěžovat pětačtyřicetiletého muže. Nejdříve na něj měl opakovaně zvonit a poté přistoupit ke vstupním dveřím a několikrát do nich kopnout. Probuzený muž na nic nečekal a okamžitě přivolal městské strážníky, které se po svém příjezdu snažil muž fyzicky napadnout. Agresivního muže poté strážníci s policisty zadrželi a převezli na Obvodní oddělení v Chodově k dalším úkonům.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného a policisté jej následně eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na čtyři roky.


nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy