Chodov: V plánu jsou první městské louky

První městské louky plánuje Chodov. Více zeleně se tak objeví mezi domy panelového sídliště v Tovární ulici, které v těchto týdnech prochází rozsáhlou regenerací. Na druhově pestré louky jsou v místě navrženy celkem tři plochy.

dezinfekce

Než však získají svou konečnou podobu, je třeba trpělivosti. První dva roky tam totiž budou růst především plevele a trávy a v tomto období nebudou tato místa zrovna půvabná.

Trvalky začnou kvést až v následujících letech a louky následně přilákají včely, motýly a také ptactvo.

Údržba luk bude probíhat zcela jinak než je běžné. Louky se sekají pouze dvakrát do roka, a to v červnu a v září. Kvůli zachování přirozeného prostředí pro hmyz se nebudou sekat všechny najednou. Louky se nehnojí ani jinak chemicky neošetřují.

Regenerace sídliště je nyní v plném proudu. Stávající etapa oprav chodníků a rozšíření parkovacích ploch bude hotova do konce letošního roku. Následná, závěrečná etapa se připravuje na příští rok, kdy přijdou na řadu obnovy trávníků, výsadba stromů, keřů a květin.

Sídliště rovněž doplní nové lavičky, hřiště pro malé i velké a odpadkové koše. Na poslední etapu chce město získat 50% dotaci z programu na regeneraci sídlišť ve výši zhruba šesti milionů korun.


Zdroj: fb Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy