Chodov: Rada města ocenila Evu Bělohlávkovou

Cenu Rady města Chodova v úterý v podvečer převzala z rukou starosty Patrika Pizingera a místostarosty Luďka Soukupa paní Eva Bělohlávková. Mimořádné ocenění získala mimo jiné za obětavou a nezištnou pomoc obyvatelům města a okolí v době pandemie při zajištění testování.

dezinfekce

Jako zdravotnice začala pracovat už v 60. letech. Do chodovské polikliniky nastoupila v roce 1970 a od té doby je její pevnou součástí stejně tak, jako zdravotního systému v Chodově. Na odběry krve do laboratoře Evy Bělohlávkové chodí už několik generací nejen místních obyvatel.

„A k tomu všemu má velké srdce. I když sama nemá ráda, když se o tom mluví. V letošním roce koupila naší hasičské jednotce jako sponzorský dar nové zásahové přilby za mnoho desítek tisíc korun a pomohla jim zakoupit i vybavení pro novou čtyřkolku. Podporuje chodovské spolky a organizace a nikdy o tom nemluví. Prostě proto, že to považuje za samozřejmost,“ popsal svou zkušenost s Evou Bělohlávkovou starosta Chodova Patrik Pizinger.

Cenu rada města udělila teprve počtvrté. Před lety ji získali publicista a redaktor časopisu Stopař Ladislav Frank Nykl, historik města a shodou okolností vnuk Evy Bělohlávkové Miloš Bělohlávek a předseda chodovské organizace ČSOP Jan Svoboda.


Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy