Chodov: Prohlášení města k zápachu v ovzduší

Zapáchající látka, která včera unikla po poruše na generátorovně ve Vřesové, se nedostala do vodoteče Chodovské potoka. Podle mluvčího Sokolovské uhelné i hasičů se ji podařilo zadržet v nádrži u Staré Chodovské a norné stěny jsou na několika místech pouze z preventivních důvodů.

dezinfekce

„Naměřené hodnoty ve vodě jsou pod nebo na hranici povolených limitů,“ doplnil mluvčí společnosti Vladislav Podracký. 

Sokolovská uhelná už včera na svých webových stránkách uvedla, že zápach z uniklých látek není zdraví škodlivý.

„Vedení Města Chodova je znepokojeno zápachem, který během uplynulé noci výrazně zasáhl do života občanů Chodova. O situaci jsme byli informováni stejně jako veřejnost kolem desáté hodiny večerní. Považujeme za nešťastné, jak a kdy jsme se o situaci dozvěděli a hodláme v tomto směru vyvolat jednání s vedením podniku. Chceme nastavit jasnější pravidla informování o probíhajících haváriích, jejich závažnosti a dopadech na obyvatele regionu,“ uvedli v prohlášení za město starosta Chodova Patrik Pizinger a místostarosta Luděk Soukup.

„Vnímáme Sokolovskou uhelnou jako důležitého regionálního partnera a zaměstnavatele, ale v této chvíli je nutné říct, že pro dobré sousedství je důležité především předávání relevantních informací a důsledná komunikace. Město Chodov nemá ani právo ani prostředky, jak přímo kontrolovat aktivity hnědouhelného kombinátu ve Vřesové, ale vzhledem k dopadům na život v Chodově vnímáme nutnost situaci intenzivně řešit a podobným událostem předcházet. Současnou situaci a její řešení má v tuto chvíli v rukách Sokolovská uhelná a především složky záchranného systému. Město Chodov poskytuje maximální možnou technickou pomoc, která by měla situaci zlepšit,“ stojí v prohlášení města.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy