Chodov: Nové technické lyceum ponese název Avantech

Připravované chodovské technické lyceum by mělo nést název Avantech. Jméno nové školy je vytvořeno ze dvou latinských slov, které v překladu znamenají pokrok a technika.

dezinfekce

„To je přesně to, co chceme, aby budoucí studenti v našem lyceu našli,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že pojmenování pomáhala vytvořit umělá inteligence. Návrhem názvu se ještě budou na nejbližším jednání zabývat chodovští zastupitelé.

Vzniku lycea se věnuje přípravný tým, který má v těchto týdnech na starost především administrativní záležitosti. „Směřujeme to tak, aby škola byla nejpozději do konce roku zapsaná v rejstříku a my mohli zahájit potřebné práce, například úpravy budovy,“ poznamenal starosta.

Připomněl, že na založení školy město úzce spolupracuje se Sokolovskou uhelnou a SUAS GROUP, jejíž zástupci podepsali už v loňském roce s vedením Chodova memorandum o spolupráci.

V následujících měsících chce město veřejnost podrobněji seznámit s cíli, aktivitami a plány nové střední školy.

První studenty přivítá lyceum v září roku roce 2026. Škola bude zaměřena na vzdělávání odborníků pro dnes žádané obory, jako je energetika, strojírenství nebo IT. Ve škole se má propojit kvalitní středoškolské vzdělávání s praxí ve firmách, odbornost pak zajistí partnerské vysoké školy.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy